Az ingatlanvásárlás folyamata Dubaiban.

Dubai olyan város, amely sok ingatlanbefektetőt vonz az erős bérleti hozamok és az ingatlanadó hiánya miatt . Dubai is folyamatosan növekszik a lakossággal, rendkívül népszerű a turisták körében, és folyamatosan új fejlesztési lehetőségeket kínál. Dubai számos területe gyorsan fejlődik, az új innovatív technológiák és az érdekes struktúrák a terület nagy részévé válnak.

Dubai virágzó luxusingatlanpiacát sok befektető keresi

1. Milyen feltételekkel vásárolhat ingatlant Dubaiban?

Az Egyesült Arab Emírségek (EAE) vagy az Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC) állampolgárai Dubaiban bárhol vásárolhatnak ingatlant, míg a külföldi befektetők csak a Dubai Emirátus uralkodója által meghatározott külföldi tulajdonú területeken vásárolhatnak ingatlant. Ezek a területek a következők:

2. Mennyi adót kell fizetnem, ha ingatlant vásárolok Dubaiban?

Nem kell jövedelemadót vagy örökösödési illetéket fizetni a Dubaiban található ingatlanok után, bár a külföldi befektetőknek a lakóhelyük szerinti országból származó jövedelemadót kell fizetniük, ha nem Dubaiban élnek. Azonban 4%-os átruházási díjat kell fizetni a Dubai Land Department felé, ha egy ingatlant átadnak nekik. Ezen felül havonta „lakásdíjat” kell fizetni, amely a terület átlagos bérleti értékének 5%-ának felel meg.

Az alacsony adózás következtében a dubai ingatlanvásárlás nagyon vonzó lehetőség a külföldi befektetők számára. A jó bérleti hozamokkal kombinálva nagy bevételre lehet szert tenni a dubai befektetési ingatlanokból.

Külföldi befektetőként nincs szüksége vízumra ahhoz, hogy ingatlant vásároljon Dubaiban, sőt, az ingatlanvásárlás gyakran azt jelenti, hogy jogosult tartózkodási vízumra.

A Dubai Estate professzionális belsőépítészeti megoldásokkal segíti a befektetőket, hogy maximalizálják ingatlanbérlési bevételeiket

3. Hogyan keressünk ingatlant Dubaiban?

Számos webhely kiválóan alkalmas befektetési ingatlanok keresésére Dubajban, többek között, de nem kizárólagosan, a Find Properties , a Rightmove , a Bayut és a PropertyFinder . Ezen kívül a külföldi befektetők közvetlenül a dubai ingatlanügynökökhöz fordulhatnak befektetési ingatlanok keresésére.

Amikor Dubaiban keres ingatlant, a befektetőknek figyelembe kell venniük a jogosultságot (vagyis, ha az ingatlan külföldi tulajdonra kijelölt területen van), a bérleti hozamot és a terület bérleti igényét. A Dubai Estate tanácsot ad a befektetőknek a legjobb befektetésarányos területekről, és végigvezeti Önt a dubai ingatlanvásárlás folyamatán.

4. Hol vásárolhat ingatlant Dubaiban?

Palm Jumeirah

A 2001 és 2006 között épült Palm Jumeirah egy sor ember alkotta sziget a Perzsa-öbölben. Kereskedelmi és lakóegységek keverékével a terület népszerű a befektetők és a turisták körében. A Palm Jumeirah-on található lakások átlagos eladási ára 3,4 millió AED, azaz körülbelül 926 000 USD vagy 789 000 GBP, ami Dubai legdrágább régiója. Egy kertes ház átlagos eladási ára 18,5 millió AED, ami 5 millió USD vagy 4,3 millió GBP.

Egy lakás átlagos bruttó bérleti hozama lakásoknál 5,33%, kertes házaknál 3,39%. A Palm Jumeirah turisztikai jellege fantasztikus hellyé teszi a rövid távú bérlési lehetőségekbe való befektetést.

Dubai rövid távú bérleti piaca virágzott és bővült a járvány után

CityWalk Dubai

A CityWalk Dubai a Jumeirah kerületben található, és Dubai második legdrágább régiója. Egy lakás átlagos eladási ára körülbelül 3,2 millió AED, ami nagyjából 872 000 USD vagy 740 000 GBP. A terület elsősorban városi negyed, ahol bevásárlási, szórakozási és éttermek várják a lakosságot és a turistákat. A CityWalk befektetési lakásainak átlagos bruttó bérleti hozama 5,25%.

Jumeirah Beach Residence

A Jumeirah Beach Residence Dubai egyik legkívánatosabb és legdrágább régiója, az átlagos lakás eladási ára nagyjából 2,4 millió AE, azaz 650 000 USD. Ez körülbelül 550 000 fontnak felel meg.

Ez a vízparti szakasz a Perzsa-öböl partvidékén található, és 2010-ben fejeződött be. Az átlagos bruttó bérleti díj 4,76%, így vonzó lehetőség a rövid távú bérbeadásra vágyó külföldi befektetők számára.

Dubai Marina

Az átlagos bruttó bérleti díj Dubai Marina régiójában 6,3% az apartmanok esetében, az átlagos eladási ár pedig körülbelül 1,6 millió AED, ami 436 000 USD vagy 370 000 GBP. Ez a mesterséges csatornás város még nem készült el, de várhatóan körülbelül 120 000 embernek ad majd otthont.

A dubai ingatlanok exkluzív, csúcskategóriás ingatlanok hatalmas portfólióját tartalmazzák

Arab Ranches

Az Arabian Ranches egy zárt villaközösség Dubaiban, amely 2004-ben indult. A fejlesztésnek három fázisa van, amelyek közül a harmadik még nem fejeződött be. A régióban jelenleg közel 6000 otthon található, valamint bevásárlóközpontok, golfklub és lovasközpont. Az Arabian Ranches átlagos bérleti hozama 4,9%, egy villa átlagos ára pedig körülbelül 6,2 millió AED, ami nagyjából 1,7 millió USD vagy 1,4 millió GBP. Az Arabian Ranches legolcsóbb ingatlanai Al Reemben találhatók, míg a legdrágább villák a Polo Homesban vannak.

Dubai belvárosa

Dubai belvárosa ad otthont Dubai legnépszerűbb tereptárgyainak, és így minden évben nagy számú turistát vonz. A rövid távú bérbeadásra nagyon sokan keresnek szállást ezen a környéken, így ez nagyon népszerű lehetőség a külföldi befektetők számára, akik értékelik az erős bérbeadási keresletet.

Egy lakás átlagos eladási ára valamivel több, mint 2,1 millió AED, ami 572 000 USD, azaz 485 000 GBP. Az átlagos bruttó bérleti hozam 5,43%, ami jó lehetőséget jelent a befektetők számára Dubai sok más népszerű régiójához képest.

5. Hogyan lehet elkerülni a problémákat, amikor ingatlant vásárol Dubaiban?

Néhány probléma, amellyel a külföldi ingatlanbefektetők szembesülhetnek, amikor ingatlant vásárolnak Dubaiban:

A dubaji ingatlanvásárlás során felmerülő problémák elkerülésének legjobb módja az, ha ellenőrizzük az ingatlanügynököket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy megfelelő regisztrációval rendelkeznek. Mielőtt elkezdené az ingatlanvásárlási folyamatot, meg kell győződnie arról, hogy az ingatlanügynök vagy ingatlanfejlesztő regisztrált az Ingatlanfelügyeleti Hatóságnál (RERA).

Ezen túlmenően a külföldi befektetőknek gondoskodniuk kell arról, hogy ingatlanügynökük kitöltse az ingatlanvásárláshoz szükséges megfelelő papírmunkát, ideértve az egyetértési nyilatkozatot (MOU) és a No Objection Certificate-t (NOC).

A külföldi befektetőknek meg kell győződniük arról, hogy saját átvilágítási ellenőrzéseket végeztek azon a környéken, ahol vásárolnak, valamint összehasonlítható ingatlanárakat és bérleti díjakat a területen. Ezzel elkerülhető, hogy túl magas árat fizessen egy ingatlanért, és emiatt rossz befektetési döntést hozzon. A Dubai Estate tanácsot ad a külföldi befektetőknek a bérleti díjakról és az ingatlanárakról, a bérleti hozamok kiszámítása mellett, és minden lépésben tanácsot ad.

A következetes építkezés garantált Dubaiban

6. Miért érdemes ingatlant vásárolni Dubaiban?

Sok külföldi befektető dönt úgy, hogy Dubajban vásárol ingatlant az erős bérleti hozamok, az ingatlanadók hiánya, a növekvő népesség, az állandó fejlesztési lehetőségek, a vízumképesítés és az alacsonyabb ingatlanköltségek miatt.

Először is, Dubaiban a bérleti díjak a világ legjobbjai közé tartoznak . Ez azt jelenti, hogy a befektetési célú ingatlanokból, különösen a rövid távú bérbeadásból származó éves bevétel általában jó százaléka az ingatlan vételárának, ami jó megtérülést jelent.

Miután megvásárolták az ingatlant, és befizették az átruházási díjat a Dubai Land Department felé, a külföldi befektetőknek nem kell ingatlanadót fizetniük a befektetési ingatlanok után. Ez segít növelni a befektetési célú ingatlanok által termelt nyereséget. Ne feledje, hogy ha Ön nem Dubaiban lakik, előfordulhat, hogy abban az országban jövedelemadót kell fizetnie, amelyben él.

Dubai népessége folyamatosan növekszik, rendkívül népszerű a turisták körében, és folyamatosan új fejlesztési lehetőségeket kínál. Dubai számos területe gyorsan fejlődik, az új innovatív technológiák és az érdekes struktúrák a terület nagy részévé válnak.

Azok a külföldi befektetők, akik egy bizonyos összeget meghaladó értékben vásárolnak ingatlant Dubaiban, jogosultak tartózkodási vízumra. A tartózkodási vízumok hossza nagyjából arányos az ingatlan árának értékével, ami azt jelenti, hogy a nagyobb értékű ingatlantulajdonosok hosszabb tartózkodási vízumra számíthatnak.

Végül, Dubaiban sok ingatlan olcsóbb, mint máshol a világon hasonló bérleti hozam mellett. Ezáltal elérhetővé válnak az ingatlanbefektetők széles köre számára a világ minden tájáról. Ha még nem ismeri a rövid távú bérleti piacot, a Dubai Estate számos eszközt kínál, amelyek segítenek kiszámítani ingatlana napi bérleti díját , és segítenek a döntések meghozatalában.

7. Jó idő van ingatlanvásárlásra Dubaiban?

Itt az ideje, hogy ingatlant vásároljon Dubaiban, mivel az ingatlanárak és a bérleti díjak nőnek . A koronavírus-járvány óta megnyílt a turizmus Dubaiban, és a rövid távú bérbeadásra szánt ingatlanok ma már minden eddiginél népszerűbbek a turisták és a befektetők körében egyaránt.

8. Külföldiek vásárolhatnak ingatlant Dubaiban?

Igen, a külföldiek Dubajban vásárolhatnak ingatlant külföldi tulajdonra kijelölt területeken. Ezeket a területeket a Dubai Emirátus uralkodója határozza meg, és olyan régiókat foglalnak magukban, mint Palm Jumeirah, Dubai belvárosa, Dubai Marina, Arabian Ranches és Jumeirah Beach Residence.

Javasoljuk, hogy a külföldi befektetők szabályozott ingatlanügynökökön keresztül vásároljanak ingatlant Dubaiban, hogy csökkentsék a csalások és a hamis ingatlanok kockázatát.

A Dubai Estate egy globális, rövid távú alapkezelő társaság, amely több mint +3500 ingatlant professzionálisan kezel világszerte

9. Jó befektetés az ingatlanvásárlás Dubaiban?

Igen, Dubait az ingatlanadók hiánya és a növekvő népesség miatt nagyszerű befektetési hely. A vízumprogram vonzó befektetési lehetőséget kínál, akárcsak az erős bérleti hozamok és a viszonylag alacsony ingatlanárak.

Ezért az ingatlanvásárlás Dubajban jó befektetés az erős bérleti hozamok, az ingatlanadó hiánya, a folyamatos fejlesztési lehetőségek, a vízumképesítés és az alacsonyabb ingatlanköltségek miatt.

10. Fektessen be Dubaiba a Dubai Estate segítségével

A Dubai Estate-nél a rövid távú bérleti piac szakértői vagyunk Dubaiban. Kérjen tanácsot a legmagasabb bérleti hozamú területekről, és arról, hogyan tudunk segíteni ingatlanvásárlásában, akár nyaralóként, akár befektetési célú ingatlanként. Segítünk a befektetőknek ingatlanbérlésből származó bevételeik maximalizálásában online listaoptimalizálással, takarítási és karbantartási szolgáltatások koordinálásával, ingatlandekorációval és professzionális fotózási segítséggel.

Tudjon meg többet a Dubai ingatlan befektetésekről!

Lépjen velünk kapcsolatba

Binghatti, Dubai egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő cége.
A DUBAIESTATE.HU a Binghatti egyetlen hivatalos magyarországi partnere. Velünk közvetlenül a fejlesztőtől, a Binghatti Developers FZE-től vásárolhat!

Görzsöny Péter

DubaiEstate - CEO

Tudjon meg többet a Dubai luxusingatlan befektetésekről

Várj!

Mielőtt elhagyod az oldalt, töltsd ki az adatlapunkat, hogy értesülj a számodra legmegfelelőbb Dubai ingatlanbefektetési lehetőségekről!