Bérleti hozamok Dubajban

A dubai ingatlanpiac tele van csábító lehetőségekkel mind a városban először lakásvásárlók, mind a világ minden tájáról érkező globális befektetők számára. Mindenféle közösség és terület létezik, a dubai előkelő helyektől az Al Furjanig a legjobb dubai luxusingatlanokig, amelyek olyan világi látványosságok közelében találhatók, mint a Burj Khalifa. A dubai ingatlanpiac közelmúltbeli növekedése a globális lassulás ellenére sok befektető és lakásvásárló számára bebizonyította, milyen erős az ingatlanpiac Dubaiban.

Sok ok elsősorban a dubai ingatlanpiacot mozgatja és tolja, például a város által kínált szolgáltatások és infrastruktúra a vállalkozások és vállalkozók számára szerte a világon. Dubai vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatásai páratlanok a világon. Alapot teremt a látnoki vállalkozók és üzletemberek számára, hogy az Egyesült Arab Emírségek kormányának törvényei mellett virágozzanak és boldoguljanak, és gyorsan új magasságokba emeljék vállalkozásaikat.

Kép: Burj al Arab

1. Miért érdemes befektetni a dubai ingatlanpiacra 2023-ban?

Jelenleg Dubaiban – az ideális befektetési célpontban – 67%-kal nőtt a külföldi ingatlanvásárlók száma. Jelentősen megnőtt azoknak a befektetőknek a száma, akik lakást szeretnének vásárolni ebben az emírségben. Mind a villák, mind az apartmanok keresettek, mivel mindegyik más-más előnyt kínál.

Egyes vásárlókat a part menti lakások bérbeadásából származó potenciális bevétel vonzza, míg mások a luxuslakások iránt érdeklődnek.

2. A 14 legfontosabb ok, amiért érdemes befektetni a dubai ingatlanszektorba

Stabil árfolyam

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a stabil árfolyam hogyan befolyásolja a dubai ingatlanpiacot. A stabil árfolyamok támogatják a piac hosszú távú növekedését.

Az Egyesült Arab Emírségekben használt pénznem az Egyesült Arab Emírségek dirhamja. A dirham az amerikai dollár értékéhez van kötve, és az egyik legstabilabb valutának tartják világszerte.

Az Egyesült Arab Emírségek dirhamja több mint két évtizede stabil árfolyamot tartott az amerikai dollárral szemben.

Jövőbeli növekedési potenciál

A dubai ingatlanpiac folyamatosan növekszik, és az előrejelzések szerint 2023-ban 46%-kal fog növekedni. A Realiste AI adatjelentései szerint az előrejelzések szerint ebben a városban az ingatlanok ára 2023-ban 29%-kal fog emelkedni.

A dubaji ingatlanpiac általános trendje a következő évben emelkedő, az árak minimum 10-15%-os emelkedése várható, egyes területeken pedig akár 46%-os növekedés is tapasztalható az adatok szerint.

Terven kívüli ingatlanok vásárlása részletekben

Egy nem tervszerű ingatlan Dubaiban , amely még nem fejeződött be, általában alacsonyabb áron érhető el. Emiatt remek lehetőségeket kínálhatnak vásárlóknak és befektetőknek egyaránt. A dubai kormány olyan kedvező törvényeket hajtott végre, amelyek segítik a vevőt, ha a tervtől eltérő ingatlanokba fektet be.

Alacsony bűnözési ráta

A dubaji emberek anyagilag jómódúak, ezért kisebb valószínűséggel vesznek részt bűnözésben. A városban összességében nagyon alacsony a bűnözési ráta, és teljesen biztonságos a külföldiek és a bennszülöttek számára.

Kriptovaluta elfogadott ingatlanvásárláshoz

A világ kripto-fővárosává válás álmához igazodva Dubai lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy kriptoval fizessenek. A dubai ingatlanpiac mindaddig elfogadja a Bitcoin és más kriptovaluták felhasználásával végrehajtott tranzakciókat, amíg minden jogi követelmény teljesül.

A Bitcoin Swiss (BTCS) jelenleg a legszélesebb körben használt kriptobróker Dubaiban és az Egyesült Arab Emírségekben, így népszerű választás az országban ingatlant vásárolni kívánó befektetők számára.

Ez azt jelenti, hogy a befektetőknek lehetőségük van villákat, sorházakat, lakásokat és kereskedelmi ingatlanokat vásárolni Dubaiban Bitcoin használatával, így biztosítva, hogy a tranzakciós folyamat biztonságos, hatékony és gyors legyen.

Nincs adó

A befektetőknek tudniuk kell, hogy a dubai ingatlanpiac nem vet ki adót az ingatlanokra, mivel elegendő bevétele van az olajból és a kereskedelemből. Ehelyett havi „lakásdíjat” (más néven önkormányzati adót) és 4%-os átutalási díjat számít fel, hogy bevételt szerezzen az ingatlantranzakciókból.

Igényelt bérlakás

A CBRE legfrissebb, 2022-es adatai szerint az átlagos lakásbérleti díjak 27,3%-kal emelkedtek 2022 novemberéig. Pontosabban, az átlagos lakásbérleti díjak 27,6%-kal, a villák átlagos bérleti díjai pedig 25,4%-kal emelkedtek.

Gyönyörű idő

Dubai kedvező időjárása a városba történő befektetést támogató tényezőnek tekinthető, mivel kényelmes környezetet kínál az üzlethez és az élethez. A napsütéses és meleg éghajlat egész évben kedvező légkört biztosít a különböző iparágaknak, mint például a turizmus, a vendéglátás és az ingatlanpiac.

Emellett a város időjárása is kedvez a szabadtéri tevékenységeknek, rendezvényeknek, így vonzó célpont mind a látogatók, mind a lakosok számára.

Megfelelő piacszabályozás

A dubai ingatlanpiacot a közel-keleti és észak-afrikai régió országai közül a legátláthatóbbnak ismerték el. Jelenleg a piac erősen teljesít, és semmi jele nincs visszaesésre.

A kormány új intézkedéseket és szabályokat vezet be a piac átláthatóságának fokozása érdekében. Ez számos lehetőséget teremtett azok számára, akik Dubaj virágzó ingatlanpiacába szeretnének befektetni.

Gazdaság

A befektetők a gazdaság folyamatos növekedése és stabilitása miatt választják Dubait. Az egyik legdiverzifikáltabb gazdasággal rendelkezik, amely évente nagy mennyiségű külföldi befektetést vonz. Nem meglepő, hogy Dubai a közelmúltban az első helyet foglalta el a közvetlen külföldi befektetési projektek vonzásában.

Bérleti hozamok (nagyobb, mint New York, Hong Kong és London)

Dubai figyelemreméltó megtérülést mutat az ingatlanbefektetéseken, a bruttó bérleti hozam 6-10% között mozog, átlagosan 7,5% körüli megtérüléssel. Ezenkívül a dubai ingatlanárak kedvezőek a világ más nagyvárosaihoz képest.

Legjobb ingatlan hely

Dubai Ázsia, Európa és Afrika kereszteződésében található, így ideális helyszín a nemzetközi kereskedelem és kereskedelem számára. Ez a stratégiai elhelyezkedés hozzájárult ahhoz, hogy Dubai az üzleti élet és a turizmus központjává váljon, ami növelte az ingatlanok iránti keresletet.

Luxus életmód

Dubai fényűző életvitelének és kivételes létesítményeinek hírneve, mint például a csúcskategóriás kiskereskedelem, az ínyenc étkezések és a csúcsminőségű szórakoztatás, vonzotta a tehetős egyéneket és családokat, akik luxusingatlanokba szeretnének befektetni Dubaiban.

Emelkedő népesség

A Dubai Statisztikai Központ adatai alapján Dubai lakossága 2040-re várhatóan eléri a 6,2 millió főt. A Dubai lakosságának 2040-re előre jelzett növekedése várhatóan további ingatlanprojektek elindításához vezet, ami ígéretes megtérülést jelent majd a befektetéseken. befektetők számára.

Mindezek a tényezők az ingatlanpiacot Dubai egyik legjobb befektetésévé teszik .

3. Amit érdemes ellenőrizni, mielőtt ingatlant vásárolna Dubaiban:

Elhelyezkedés

Egy dolgot mindig szem előtt kell tartania: a helyszínt. Egy ingatlan elhelyezkedése Dubaiban nagymértékben befolyásolhatja a város népszerű úti céljainak és hotspotjainak kényelmes elérését.

A legjobb vásárlási helyek Dubaiban:

Jövőbeli nyereség

A közép- és hosszú távú befektetők számára a bérleti hozamok és a viszonteladási érték kulcsfontosságú tényezők, amelyeket figyelembe kell venni az ingatlanbefektetések során. Az Egyesült Arab Emírségek ingatlanpiaca továbbra is nyereséges megoldás versenyképes ingatlanárakkal, fizetési lehetőségekkel és még sok mással.

Fontos azonban szem előtt tartani, hogy bár a nagyobb ingatlanok magasabb bérbeadási bevételt kínálnak, általában magasabbak a szolgáltatási díjak és a kezdeti költségek is, ami befolyásolhatja a befektetés általános megtérülését (ROI).

Az ingatlan típusa

Dubai városrészeinek változatos skáláját kínálja különféle ingatlanlehetőségekkel, amelyek vonzóak mind a lakosok, mind az ingatlanbefektetők számára. Ezek a lehetőségek közé tartoznak a fényűző vízparti apartmanok, bevásárlóközpontok és előkelő éttermek, valamint lakóközösségek modern otthonokkal és elsőrangú kényelemmel és szolgáltatásokkal.

Tudjon meg többet a Dubai ingatlan befektetésekről!

Lépjen velünk kapcsolatba

Binghatti, Dubai egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő cége.
A DUBAIESTATE.HU a Binghatti egyetlen hivatalos magyarországi partnere. Velünk közvetlenül a fejlesztőtől, a Binghatti Developers FZE-től vásárolhat!

Görzsöny Péter

DubaiEstate - CEO

Tudjon meg többet a Dubai luxusingatlan befektetésekről

Várj!

Mielőtt elhagyod az oldalt, töltsd ki az adatlapunkat, hogy értesülj a számodra legmegfelelőbb Dubai ingatlanbefektetési lehetőségekről!