Befektetés a Dubaji ingatlanpiacba

A Dubaji ingatlanpiacba való befektetés kiváló lehetőség olyanok számára, akik stabil bérleti hozamot, és folyamatosan növekvő értékkel rendelkező portfóliót szeretnének elérni.

Befektetés a Dubaji ingatlanpiacba

A Dubaji ingatlanpiacba való befektetés kiváló lehetőség olyanok számára, akik

  • stabil bérleti hozamot,
  • és folyamatosan növekvő értékkel rendelkező portfóliót 

szeretnének elérni. Ebben a cikkben részletesen is megnézzük a DXB Interact adatai alapján, hogy melyek azok a mutatók, amelyeket Önnek is követni érdemes.

1. Az eladott ingatlanok száma

Dubajban alapvetően két típusú ingatlanba lehet befektetni:

  • off-plan: még építés alatt álló ingatlanprojektek (ábrán kék)
  • ready: már elkészült ingatlanok (ábrán zöld)

A fentebb bemutatott ábrán ezeknek az ingatlanoknak az értékesítési volumenét láthatja 2011 óta. Jól látszik, hogy az elmúlt évtized elején a már elkészült ingatlanokból volt több a piacon, azonban napjainkra ez teljesen megfordult. Óriási ütemben növekszik a még csak projektfázisban lévő, de már értékesített ingatlanok száma a piacon, vagyis egy hatalmas beruházási hullám indult meg Dubajban.

2. Az eladott ingatlanok árindexe

Az árindexből pedig látható, hogy az elmúlt években tapasztalt növekedést a kereslet támasztotta (és támasztja még mindig), hiszen az ingatlanprojektek (kékkel) árai folyamatosan és meredeken emelkednek, így egy megfelelően kialakított Dubaji ingatlanportfólió értéke is folyamatosan emelkedik.

3. A legnépszerűbb területek

2023 utolsó negyedévében a legnépszerűbb terület volumen szempontjából a JVC vagyis a Jumeirah Village Circle volt, de szorosan követte őt a Business Bay is. A Dubai Estate portfóliójában is ez a két terület képviseli a legnagyobb súlyt.

4. Átlagos bérleti díjak

Az ingatlanok értéknövekedése mellett a stabil bérleti hozam egy másik fókuszpontja a külföldi befektetőknek. A fentebb bemutatott ábrán látható, hogy a koronavírus járvány előtt és alatt tapasztalt csökkenést felváltotta a stabil átlag bérleti díj növekedés. Ráadásul a DXB Interact elemzői szerint 2026-ra egy még masszívabb emelkedést tapasztalhatunk.

Megosztás

Facebook
Twitter
Pinterest

Lépjen velünk kapcsolatba

Binghatti, Dubai egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő cége.
A DUBAIESTATE.HU a Binghatti egyetlen hivatalos magyarországi partnere. Velünk közvetlenül a fejlesztőtől, a Binghatti Developers FZE-től vásárolhat!

Görzsöny Péter

DubaiEstate - CEO

Tudjon meg többet a Dubai luxusingatlan befektetésekről

Várj!

Mielőtt elhagyod az oldalt, töltsd ki az adatlapunkat, hogy értesülj a számodra legmegfelelőbb Dubai ingatlanbefektetési lehetőségekről!